Fördubbling av produktionskapaciteten med en investering på 40 miljoner euro vid huvudkontoret i Turnhout (Belgien).

Soudal Plant 5
Soudal i Turnhout

BUILD THE FUTURE - FRAMTIDENS FABRIK

Soudal står för en vision: att bli den största och bästa oberoende producenten och serviceinriktade leverantören av silikoner, lim och PU-skum för både den professionella byggsektorn, detaljhandeln och industrin.

För att skapa de resurser som krävs för detta behöver Soudal ytterligare produktions- och lagringskapacitet. I och med detta så tog Soudal sig an projektet "Framtidens fabrik". En toppmodern, helautomatisk produktionsanläggning (plant 5) byggs på en yta av 50 000 m², där lim och fogmassor kan tillverkas från 2023. Utöver de mest innovativa produktions- och logistikkoncepten har anläggningen även ett utbildningscenter, gott om ljusöversvämmade utrymmen för administration, tillräckligt med parkeringsplatser och uteserveringar. Fördubblingen av produktionskapaciteten med en investering på 40 miljoner euro vid huvudkontoret i Turnhout (Belgien) är ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen av Soudal.

Generationsöverskridande och framtidsinriktad

Grundstenen till den nya anläggningen lades idag på Everdongenlaan i Turnhout, nära Soudals högkvarter.
Soudal är 100% familjeägt och grundaren och VD:n Vic Swerts satte den första pelaren tillsammans med sitt yngste barnbarn Andreas.
Byggstarten symboliserar alltså Soudal-sloganen "BYGG FRAMTIDEN" över generationer.

Innovation och hållbarhet är viktiga ledord för Soudal

"Vår slogan kan tas bokstavligt", säger Dirk Coorevits, VD för Soudal: "Byggprojekt pågår för närvarande vid 12 av våra 23 produktionsanläggningar världen över.
Dessa är främst investeringar i ytterligare produktions- och lagringskapacitet. Bland dessa är den nya anläggningen i Turnhout definitivt projektet som sticker ut när det gäller investeringar och innovation.
I denna framtida fabrik kommer innovativa tillverkningsmetoder, begränsning av avfall och strömlinjeformade produktionsprocesser att göra det möjligt för oss att blanda och fylla lim och fogmassor i en nästan helt automatiserad process. investering i automation kommer att bli betydande.
Att minska avfall och energiförbrukning innebär att minska avfall och energiförbrukning. Vi har byggt miljövänliga anläggningar i årtionden, nu vill vi utöka vår hållbarhetsfilosofi till vår infrastruktur.
Med BREEAM-betyget "utmärkt", står denna produktionsanläggning ut som ett exempel för många andra tjäna de verk som Soudal utan tvekan kommer att bygga runt om i världen i framtiden."