vullen van deurlijsten

Fylla upp dörrkarmar

Du har konverterat din vind och förvandlat den till två separata sovrum. Du vill uppenbarligen kunna stänga dem med en dörr. Du kan läsa hur man enkelt passar en innerdörr själv i följande steg.

 

Instruktioner

1. Gör dörröppningen till storlek

Mät ordentligt storleken på dörröppningen. Den totala öppningen måste vara 2,5 till 5 centimeter högre och 5 till 10 cm bredare än dörrbladet. Trimma dörröppningen om det behövs så att storleken passar.

2. Gör dörrstolpen

Mät bredden på väggen och såg dörrstolpen till storlek. Dörrstolpen måste vara lika bred som väggen. Lägg dörrstolpen på marken och fäst de två vertikala ramarna på den horisontella ramen. Se till att ramarna är 100% kvadrat till varandra. Ta bort damm och fett från ytan för att passa dörrstolpen.

3. Placera dörrstolpen

Placera dörrstolpen i dörröppningen. Sätt tillfälligt fast med träkilarna. Använd justeringsramerna för att vara säker på att dörrkarmen sitter ordentligt på plats.

4. Fixa dörren på dörrstolpen

Fixa dörrbladet på dörrstolpen med gångjärnen. Justera gångjärnen så att dörren stängs ordentligt. Du hittar mer information i instruktionerna med dörrsatsen.

5. Fyll öppningen mellan dörrstolpen och väggen

Sätt på skyddshandskar och skyddsglasögon. Aktivera burken genom att vrida insidan av den svarta ringen 5x åt höger. Skaka sprayburken på Soudal Express Assembly Foam 2K kraftigt i 20 sekunder och skruva fast applikatorns slang på den. Håll sprayburken upp och ner och spraya Soudal Express Assembly Foam 2K i öppningen mellan väggen och dörrstolpen. Skummet måste ha en enhetlig grön färg. Applicera skummet i 6 zoner ca 20–30 cm långa, 3 zoner till vänster och 3 zoner till höger. Fyll öppningen ca 50%. Skummet kommer att expandera och fylla resten av öppningen. Efter 20 minuter kan skummet skäras av.

6. Fixa dörren

Fäst dörrstolparna på dörrkarmen med Soudal T-Rex Direct Vast. Applicera lim i vanliga prickar över hela längden på dörrstolpen. Se till att du lagt tillräckligt med lim på hörn och kanter. Täta sedan fogen mellan dörrstolpen och väggen med Fix-ALL Flexi. Montera slutligen låset och dörrhandtaget.

Tips:

  • Ta bort icke-härdat PU-skum med Soudal PU Foam Cleaner.
  • Har du sprutat för mycket PU skum i mellanrummet på en gång? Låt den härda och skär av överflödigt skum med en kniv.
  • Se till att du arbetar i ett väl ventilerat utrymme så att drivmedlet kan försvinna. Följande är också användbart:
  • Du kan enkelt fixa listerna på dörrstolpen mot varandra med Soudal T-Rex Direct Vast.

Du hittar det tekniska databladen och all information om användning, hållbarhet, sammansättning av Soudal Express Assembly Foam 2K genom att läsa produktsidan.