open haard of kachel afkitten

Tätning av grill, öppen spis, spis

Det kan bli väldigt varmt runt din ugn, häll eller spis. Det är därför bäst att använda en värmebeständig fogmassa.

Instruktioner

1. Rengör och torka ytan

Ta bort all smuts, damm och fett. Avfetta icke-porösa ytor med en alkoholbaserad produkt eller bensin. Torka ytan noggrant.

2. Tejpa av fogkanterna

Använd en bra maskeringstejp för att snyggt tejpa av kanterna så att fogen blir fin och rak. Se till att fogen är mellan 5 och 15 millimeter bred.

3. Öppna patronen

Skär av toppen av patronen med en säkerhets skärare. Vrid munstycket ovanpå och skär änden sned. Du får det bästa resultatet om öppningen i munstycket är lika stor som den fogen du vill fylla. Lägg patronen i fogpistolen och krama handtaget tills fogmassan visas.

4. Börja fylla

Placera munstycket där du vill börja fylla. Pressa handtaget och flytta fogpistolen över fogen i en jämn rörelse. Applicera tillräckligt med fogmassa överallt för att säkerställa att produkten fastnar väl.

5. Släta ut och ta bort tejpen

Släta med en fyllningskniv för ett snyggt resultat.

Tips:

  • Ska du använda häll, spisen eller ugnen för första gången efter montering? Starta apparaten försiktigt. Då fogmassan sätta sig, och du undviker sprickor eller att den rinner som orsakas av en plötslig temperaturskillnad.
  • Fukta alla porösa ytor innan du applicerar Soudal Högtemperaturfogmassa så att produkten bättre kan fästas på ytan.

Följande är också användbart:

  • Soudal Surface Cleaner är ett lösningsmedelsrengöringsmedel för att snabbt avlägsna fett och damm från ytor. Testa på förhand på en dold plats för att kontrollera att inga fläckar eller färgskillnader finns kvar.

Du kan hitta det tekniska databladet och all information om användning, hållbarhet, sammansättning av Soudal högtemperatursfogmassa genom att läsa produktsidan.