Soudal toepassing afkitten in badkamer

Tätning i badrummet

Du har arbetat hårt på det och äntligen ditt drömbadrum är nästan klar! Allt du behöver göra nu är att försegla fogarna. Med rätt fogmassa får du en ren och vattentät finish runt ditt badkar, toalett, dusch eller badrumsinredning.

Vad du gör

1. Gör ytan ren och torr

Ta bort smuts, damm och fett med en ren trasa. Du bör avfetta icke-porösa ytor med en alkohol- eller paraffinbaserad produkt. Torka ytan.

2. Tejpa av fogkanterna

Använd bra maskeringstejp för att prydligt tejpa av kanterna. Du kommer då fogarna raka och fina. Se till att fogen är 5mm bred på varje yta.

3. Öppna patronen

Kapa toppen av patronen med en säkerhets skärare. Sätt på munstycket på patronen och skär av änden i en vinkel. Du får det bästa resultatet om munstycket öppningen är samma storlek som fogen är. Placera patronen i fogpistolen och pressa handtaget tills fogmassan visas.

Tip:

Tips:

Soudal har utvecklat fyra olika badrumfogmassor. Välj rätt tätningsmedel för ditt jobb!

  • Vill du snabbt kunna använda ditt bad eller dusch? Soudal Express Sanitär silikon är vattentät efter 2 timmar.
  • Med Soudal Neutral Sanitära Silikon kan du prydligt täta alla skarvar i ditt badrum
  • Vill du måla väggen mot ditt bad? Använd Soudal Sanitära Painters Sealant. Detta kan målas över.
  • Soudal Sanitära Silikon är en silikon baserad på ättiksyra. Du använder endast denna fogmassa  för fogar runt ett (antikt) bad av emalj eller porslintvättställ. Hälften fyller badet innan du förseglar fogarna runt den. Fogmassans elasticitet gör fogen vattentät när badet är helt tomt eller fullt.

Observera! Badrum fogmassor kan orsaka fläckar på natursten. Har du marmor, bluestone eller en annan natursten i ditt badrum? Använd Soudal Nature Stone Silicone för att täta dina fogar.

Också användbart:

  • Soudal Surface Cleaner är ett lösningsmedelsbaserat rengöringsmedel för att snabbt ta bort allt fett och allt damm från ytor.

Du kan hitta all information om användning, hållbarhet och sammansättning av badrummet fogmassa i de tekniska specifikationerna med produkterna.

Soudasil SANX Transparent 300ml
Neutralhärdande våtrumssilikon fogmassa