Open configuration options

TURNHOUT – I ett pågående arbete för att öka användningen av mer hållbara förpackningar kommer Soudal att använda Bluemint® stålburkar i tillverkningen av enkomponentskum. Denna nya förpackningsteknik kommer att leda till en betydande minskning av CO2-utsläppen.

Bluemint® stål, en varumärkesprodukt från den tyska stålproducenten ThyssenKrupp AG, produceras på ett sådant sätt att det sker en 64% minskning av CO2-utsläppen, samtidigt som kvaliteten förblir samma höga standard.

De första Soudal-produkterna som kommer att förpackas i Bluemint® stålburkar är Soudal Flexifoam®, Soudafoam® PURE och Soudal SMX®-skum. Från början av 2024 kommer Soudal successivt att ersätta fler enkomponentskumbussar av märket Soudal med Bluemint® stålbussar, baserat på tillgänglighet.

Dirk Coorevits, VD för Soudal: ”Som företag har vi tagit vårt ansvar inom kemi- och byggsektorerna i flera år, och i takt med att klimatkrisen blir allt tydligare går vi återigen upp en växel. Vi är stolta över att vi med introduktionen av Bluemint® stamförpackningar tar ett nytt steg i vårt hållbara uppdrag och hoppas kunna fortsätta att öka vår inverkan på en bättre värld."