Open configuration options

Soudal bekräftar sina ambitioner inom lim med förvärvet av en majoritetsandel i Durante Adesivi, en ledande italiensk tillverkare av lim för träbearbetnings-, monterings- och förpackningsindustrin, med huvudkontor och två ultramoderna produktionsanläggningar i Pordenone-regionen. Företaget kommer att fortsätta att utöka sin produktion och försäljning inom området för industriella lim.

Med mer än 60 års erfarenhet har Durante Adesivi byggt upp en stark internationell marknadsposition inom lim för träbearbetning, montering, textil och förpackningsapplikationer. Med försäljning i mer än 50 länder har företaget ett betydande kunnande inom området PUR och EVA/PO smältlim och PVAc-lim. Durante erbjuder en hög nivå av kundsupport för att säkerställa tillförlitliga applikationer. Den nya kombinationen erbjuder många möjligheter för kompletterande lösningar och teknologier för befintliga och nya kunder över hela världen. Durante behåller sin identitet, varumärke och marknadsposition.

Vic Swerts, ordförande i Soudal Group: ”Vi är mycket stolta över detta förvärv, vårt största någonsin. Durante Adesivis marknadsexpertis och framtida potential kommer att göra det möjligt för oss att stärka våra internationella ambitioner inom lim och deras industriella tillämpningar.”

Luigi Durante, ordförande för Durante Adesivi: "Vi är glada över att ha hittat en stark partner för att säkra framtiden för vår familjetradition. Vi delar samma ambition, familjeanda och affärsetik. Vi kommer att kunna dra nytta av Soudal Groups internationella fotavtryck, samtidigt som vi behåller vår egen identitet och industriella fokus. Familjen Durante och Soudal kommer att investera tillsammans i ytterligare tillväxt och diversifiering av marknaden.”

Durante Adesivis nuvarande anställning på 114 personer kommer att utökas i linje med ambitiösa tillväxtplaner. Med Durantes budgeterade omsättning på nästan 100 miljoner euro siktar Soudal på en koncernomsättning på 1,5 miljarder euro 2024. Produktionsanläggningarna i Italien blir den 27:e och 28:e världen över för Soudal.