About Soudal

Soudal Group BYGGER FRAMTIDEN

Soudal Group är den största oberoende europeiska tillverkaren av fogmassor, lim och polyuretanskum för professionella och privata användare. Detta belgiska familjeföretag, baserat i Turnhout och grundat av Vic Swerts 1966, har utvecklats till en internationell aktör och expert på kemiska byggspecialiteter.

Koncernen är representerad i 140 länder med 25 produktionsanläggningar och 77 försäljningskontor och sysselsätter cirka 4 000 personer över hela världen. En långsiktig vision för innovation – med betydande investeringar i FoU – och anpassningar till lokala marknadskrav har resulterat i framgången för Soudal Group.

Soudal Sustainably

Våra aktiviteter

Soudal-koncernen tillverkar produkter för egna varumärken och private labels som täcker 7 grupper: silikoner och andra fogmassor, polyuretanskum(PU), lim, hybridpolymerer(MS), tekniska aerosoler och kemiska byggprodukter. Med egna varumärken fokuserar Soudal-koncernen på 3 marknadssegment: bygg-, industri- och detaljhandelssektorerna.

HÅLLBARHET

Soudal-koncernen leder vägen för att utveckla produkter för hållbar konstruktion, som är säkra för människor och miljön. Som ett resultat av den modernaste produktionstekniken är energi, vattenanvändning och restavfall begränsat. Det är uppenbart att arbetstagarnas välfärd är en annan prioritet.

Quickstep

SPONSRING

Från 2023 är Soudal officiell sponsor för herr- och damcykellaget Soudal Quick-Step och AG Insurance Soudal Quick-Step!

Soudals kärnvärden av hårt arbete, uthållighet och att vara bättre än dina konkurrenter finns också naturligt inom cykling.

Redan 2011 blev Soudal t-shirtsponsor för Westerlo, en fotbollsklubb i första divisionen i den belgiska Premier League. Några år senare blev Soudal involverad i en serie cyclocross-evenemang som blev populära. Dessa relationer var främst inriktade på den belgiska marknaden. Baserat på de positiva reaktionerna och den ökade medvetenheten om varumärket Soudal på den belgiska marknaden tecknade företaget ett 6-årigt kontrakt med det belgiska World Tour-teamet 2014. Från 2015 till 2022 har Lotto-Soudal-teamet representerat företaget i alla stora internationella tävlingar.